Подели
Добитници ордења Фото: Беоинфо

Поводом Дана државности, председник Републике Србије Томислав Николић уручио најзначајнијим институцијама и појединцима ордење. Међу добитницима је и шест градских установа културе.

Ивона Јевтић, в.д. секретара за културу је након церемоније доделе признања у Председништву Србије у изјави за Беоинфо захвалила председнику републике на вредним признањима и указаном поверењу и нагласила да је веома поносна што је рад установа чији је оснивач град нарочито вреднован.

„Ово ордење припада запосленима у награђеним установама и на томе им из свег срца честитам. На овај начин награђен је и рад целог система културе нашег главног града. Признања  ћемо схватити као доказ да смо до сада добро радили, али и као подстрек за даљи рад за добробит културе и грађана Београда“, рекла је Ивона Јевтић.

Педагошки музеј одликован је Сретењским орденом другог степена за нарочите заслуге у области културних и педагошких делатности, поводом 120 година постојања. Сретењским орденом трећег степена одликовани су Дечји културни центар Београда, за нарочите заслуге и изузетан допринос развоју стваралаштва деце и за децу, поводом 65 година рада. Добитници су и позоришта Атеље 212, поводом 60 година рада и Београдско драмско позориште, за 70. јубилеј, а за нарочите заслуге у култури. Сретењски орден добио је и Битеф, за допринос у области позоришне уметности и промоцији савремених позоришних тенденција. Златном медаљом за заслуге у области културе одликован је Музеј афричке уметности у Београду, поводом 40 година постојања.

Нема коментара

Оставите коментар