Подели
Новогодишња расвета 2016. Фото: Београдске.рс

Иако смо у сред лета новогодишња расвета се увелико припрема. ЈКП Јавно осветљење, наиме, потражује услугу репарације новогодишње расвете, али се спрема и набавка нове. Сајт „Пиштаљка“ међутим, наводи да је у току сумњив тендер, сличан прошлогодишњем.

Стари сјај, између осталих, повратиће 182 пахуље високе 1 метар, 134 поклона висине 2,5 метара, 59 фењера високих 2 метра, фигуре у облику звезде, цвета, гране, светлеће ланчанице, вештачке јелке од 6 и 8 метара.

Коме ће бити поверен посао поправке биће познато након 4. септембра, за када је предвиђено отварање понуда.

Оне се иначе, могу достављати до тог дана у 12:30.

У ТОКУ ТЕНДЕР ЗА НАБАВКУ НОВЕ РАСВЕТЕ

Јавно осветљење Београд већ је расписало тендер за набавку опреме за свечано осветљење града.

У плану је да се предузеће снабде са 38 различитих типова светлећих фигура, а престоничке улице оките са још 1.280 украса, скоро дупло више него прошле године, пишу Новости.

Прочитајте још: НАМЕШТЕН ТЕНДЕР ЗА УКРАШАВАЊЕ БЕОГРАДА!?

Понуде се могу достављати до 14. августа 2017, за кад је заказано и отварање.

За разлику од прошле године, када је за новогодишње и божићно осветљење издвојено 150 милиона динара, ове године Скупштина града определила је 170 милиона динара.

Тачан износ вредности посла, знаће се, кажу из предузећа Јавно осветљење, тек када буде одабрана најповољнија понуда на тендеру, пишу Новости.

Због нових локација јавила се потреба за набавком нове опреме, кажу у Јавном осветљењу, додајући да ће због обимности посла монтажу почети већ половином октобра.

„Београд је велики град, метропола са великим бројем улица, тргова, булевара, паркова, значајних здања и других јавних простора… Руковођени смо жељом да Београд постане лепши, и као такав пожељнија туристичка дестинција“,  наводе у том јавном предузећу.

 

ОПЕТ СУМЊИВА НАБАВКА НОВОГОДИШЊЕ РАСВЕТЕ

Београдско комунално предузеће „Јавно осветљење“ и ове године је расписало тендер за набавку новогодишње расвете под дискриминишућим условима, фаворизујући грчког произвођача „Фотодиастаси“ према чијим производима су прављени цртежи из тендерске документације, открива Пиштаљка.

На овај начин је ЈКП „Јавно осветљење“ и ове године практично искључило из трке потенцијалну конкуренцију фирми „Кип лајт“ која је једини дистрибутер грчког произвођача за Србију.

Пиштаљка је увидом у каталог и у конкурсну документацију уочила да цртежи стилизоване јелке са звездом и још две декорације са звездама за бандере изгледају као копирани из каталога грчке фирме.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИСПРАЋАЈ НОВОГОДИШЊЕ РАСВЕТЕ

Постављање новогодишње расвете у Београду кренуће већ почетком октобра, а из градског буџета је ове године за те сврхе издвојено 20 милиона динара више него лани, пишу Новости.

Светиљке ће ове сезоне, уз прошлогодишњу 51 локацију, бити постављене на још 30 места у граду.

Нема коментара

Оставите коментар