Подели
Скадарлија Фото: Милош Старћевић, Београдске.рс

Одборници Скупштине града усвојили су Одлуку о изменама и допунама одлуке о постављању башта угоститељског објекта на територији града Београда.

Образлажући одлуку, градски менаџер Горан Весић истакао је да је веома важно уредити ово питање у пешачкој зони центра града.

„Ради се о пешачким зонама и одлука се не односи само на Кнез Михаилову и околне улице већ и на центар Земуна, Скадарлију, Косанчићев венац и друге. Такође, наш план је и да у наредним годинама свака општина добије своју пешачку зону и како се оне буду шириле, тако ће се и ова одлука примењивати на шири простор. По одлуци, баште у пешачким зонама могу бити само на средини улице, са обезбеђеним простором за пролазе са стране, утврђен је размак између две баште и стубова јавне расвете, забрањено је постављање затворених башта у пешачким зонама, а за прекршаје је могуће укидање дозволе за башту“, рекао је Весић.

Он је прецизирао да одлука ступа на снагу 1. јануара 2017, године,  а до тада је обавезно и да све општине донесу своје планове.

 

Нема коментара

Оставите коментар