Подели
Саобраћајница која би требало да буде готова до маја 2017. Фото: Боинфо

Почели радови на изградњи приступних саобраћајница на горњој станичној плочи станице „Прокоп“. Радовима ће се повезати горњи станични трг са постојећом саобраћајном мрежом и јавним градским превозом. Кроз саобраћајницу је предвиђен пролазак линија градског превоза које ће омогућити везу јавног саобраћаја са свим крајевима града. Пројектом је предвиђена саобраћајница са инфраструктуром са по две коловозне траке укупне ширине 14 метара, дужине око 770 метара и разделним појасом ширине два метра, са обостраним пешачким стазама ширине два метра, изузев на делу укључења са Булеваром кнеза Александра, где су тротоари са једне стране.

Такође, расписан је необавезујући јавни позив за улагање у станичну зграду, тржни центар и паркинг, чиме би ова инвестиција била потпуно заокружена. 

„Неколико инвеститора се већ усмено јавило и надамо се да ћемо наћи партнера који ће заједно са Владом и Градом Београдом у потпуности завршити ову велику и за нас веома важну инвестицију. Рок би био крај 2018. или 2019. године, али у овом тренутку је то мање важно јер смо на добром путу да се оствари нешто што смо сви заједно чекали 40 година“,  истакао је Синиша Мали.

Изнад доњег, главног станичног трга градиће се такозвана петља „Жаба“ која ће повезати станицу са објектом Хитне помоћи и Булеваром Ослобођења.

 

Нема коментара

Оставите коментар