Подели
Скадарлија Фото: Милош Старћевић, Београдске.рс

По завршетку конкурса за уличне уметнике, организован је јавни час за пријављене музичаре и артисте и тиме су оцењени сви заинтересовани уметници, њих преко 200, који желе свој рад да представе на улицама Београда, саопштио је „Беоком сервис”.

Музичари су се представили веома различитим програмом од салсе, преко блуза и џеза до класике и етно звука. На јавном часу учествовало је 78 музичара, од аматера ентузијаста до врхунских извођача свих узраста. На крају јавног часа представило се и десетак жонглера, артиста и уличних забављача колажом разноврсних акробација, од обликовања балона до мађионичарских вештина.

У Омладинском позоришту „Дадов” њихове наступе оцењивао је стручни жири састављен од новинара, музиколога, запослених у секретаријатима за културу, саобраћај, инспекцијске послове, Комуналној полицији, „Беоком сервиса” и других служби. На основу оцена додељиваће се локације, а највише интересовања је за центар града и Кнез Михаилову улицу. Многи уметници заинтересовани су и за друге атрактивне локације као што су Калемегдан, Скадарлија, Теразије, Савски и Земунски кеј.

Оцене ће бити објављене на сајту града у среду, 10. августа. а одмах потом уметници ће моћи да преузимају дозволе за своју делатност на одређеним локацијама, које ће важити у наредних годину дана, додаје се у саопштењу.

Нема коментара

Оставите коментар