Подели
Промоција Београда Фото: ТОБ

Шарени аутобус, који носи име наше престонице, започео путовање по градовима региона.

Промотивни караван је кренуо пут Љубљане, Загреба, Сарајева, Бањалуке, Подгорице, Скопља, Солуна, Атине, Тиране, Истанбула, Софије, Темишвара, Будимпеште, Беча и Прага.

„Регионалне презентације организују сe у форми промотивног каравана, такозваног „roadshow” и подразумевају организацију „B2C” кампања, „В2В” састанака, PR промотивне активности и анимацију туристичког тржишта према дестинацији“, каже Тијана Маљковић, градска секретарка за привреду.

До сада су реализоване промоције у Атини и Темишвару, а у наредних неколико недеља се организују у Бечу, од 4. до 6. јуна, Загребу од 15. до 16. јуна и у Софији од 30. јуна до 2.  јула. План активности на свакој дестинацији је прилагођен спецификумима тржишта и укључује пословне састанке домаћих и иностраних агенција, туроператора и пословних партнера, као и промоцију за публику на отвореном простору градских тргова.

„На пултовима који су на располагању туристичкој привреди посетиоци могу дегустирати карактеристичне производе наше земље“, каже Тијана Маљковић.

Она је додала, да се на свакој дестинацији организује конференција за штампу, у присуству домаћих и страних медија како би промоција имала што веће ефекте. У промоцији за публику учествују различити извођачи и излагачи, а промовишу се туристичке атракције и потенцијали Београда уз пригодан културно-уметнички програм.

 

Нема коментара

Оставите коментар