Подели
Саобраћајница која би требало да буде готова до маја 2017. Фото: Боинфо

Уговор за изградњу саобраћајнице са инфраструктуром и мостовском конструкцијом за приступ железничкој станици „Прокоп” потписан је са групом извођача коју предводи „Strabag“, а радови ће почети у наредних месец дана, изјавио је за Беоинфо градски менаџер Горан Весић.

„Након прибављања неопходних банкарских гаранција и одговарајућих полиса осигурања радови могу да почну. Изградња приступне саобраћајнице трајаће до маја следеће године, а вредност уговорених радова је 380 милиона динара. Радовима ће се повезати горњи трг станице са постојећом саобраћајном мрежом и јавним градским превозом. Том саобраћајницом предвиђен је пролазак линија градског превоза које ће омогућити везу јавног саобраћаја са свим деловима града. Она ће омогућити и приступ новој главној железничкој станици у Београду и представљаће део унапређења функције пријема и отпреме путника према нормама и стандардима“, нагласио је Весић.

Према његовим речима, пројектом је предвиђена саобраћајница са инфраструктуром са по две коловозне траке дужине око 770 метара и разделним појасом, са обостраним пешачким стазама, осим на делу укључења у Булевар кнеза Александра, где су тротоари са једне стране.

„На саобраћајници је предвиђена и изградња мостовске конструкције дужине 145 метара, са пет распона, као и потпорни зидови. Биће изграђено 1.500 метара канализационе мреже, око 560 метара водовода, 26 паркинг места и два стајалишта јавног превоза. Улица Драгана Манцеа биће реконструисана у дужини од 160 метара. У смеру од Булевара кнеза Александра ка железничкој станици „Прокоп” биће изграђена пешачко-бициклистичка стаза у дужини од 200 метара и ширине три метра“,  прецизирао је Весић.

Осим израде потпорних зидова и мостовске конструкције, додао је градски менаџер, значајан део представља и уређење саобраћајног пролаза испод Булевара кнеза Александра, којим ће се прилазити железничкој станици.

ДРУГА ФАЗА ПОВЕЗИВАЊЕ СА АУТОПУТЕМ

bgd-prokop-mitic-(2)
Фазе 2 и 3 – Завршена станична зграда и петља „Жаба“ Фото: Град Београд

У другој фази радова, када се буде градила станична зграда на плнирана је велика петља, као веза Прокопа са ауто-путем. Изнад станичног трга градиће се такозвана петља „Жаба“ која ће повезати станицу са објектом Хитне помоћи и Булеваром Ослобођења.

 

 

Нема коментара

Оставите коментар