Подели
Икеа, Београд. Градилиште код Бубањ потока Фото: Икеа.рс

Шведска Икеа тражи земљиште за другу робну кућу у Београду, поред оне која се гради у Бубањ потоку, а која ће ће бити отворена на лето, пише портал еКапија. 

Регионални директор Икее за развој за Југоисточну Европу Владислав Лалић, рекао је да је шведска компанија „већ активна у аквизицији земљишта за другу робну кућу у Београду, као и у шест других градова Румуније“.

“У Љубљани је завршен урбанистички део, купили смо земљу, а сада је тендер у току. Очекујемо да у мају или јуну 2017. почне изградња”, рекао је Лалић у уторак на Другој српској конференцији о развоју некретнина и инфраструктуре у
Београду, преноси портал еКапија.

Он је подсетио да компанија има изузетно амбицизозан инвестициони програм за наредни период, те да у следећих десет година планира да отвори 13 објеката у региону.

Намера Икее је и да у Београду развије и малопродајни (ритејл) парк, уз робну кућу у Бубањ потоку, о чему је и раније било речи.

“До краја године донеће се одлука о томе. Као што је познато, купили смо више земље него што нам је потребно за робну кућу. Ритејл парк би требало да има око 40.000 квадрата, а у питању је инвестиција од око 60-70 милиона евра”, рекао је Лалић.

Нема коментара

Оставите коментар