Подели
Градоначелник организовао рушење? Прошлогодишњи протест Иницијативе "Не давимо Београд". Фото: Београдске.рс

Siniša je imao zadatak da očisti taj prostor, jer je ispregovarao sa Arapima da tu izgradi ʼBeograd na vodi.

Бивша супруга градоначелника Београда изјавила је да јој је Синиша Мали испричао да је организовао рушење „неких колибица“ у Херцеговачкој улици у Савамали.

Дан након бесправног рушења објеката у Херцеговачкој улици, Синиша Мали се похвалио да је учествовао у томе, казала је за КРИК Марија Мали.

Објаснио је, како она тврди, да је морао да отклони сметње изградњи пројекта „Београда на води“.

„Ја сам у то време била у Црној Гори са децом која су била на распусту. Избори су били 24. априла, он је одмах сутрадан дошао авионом. Испричао је то као најобичнији догађај. ’Имао сам проблем, неки нису хтели да се иселе. Организовао сам акцију рашчишћавања. Дошли људи усред ноћи, мало тамо нешто полупали. Ништа страшно нисам урадио.’ То су биле, по његовим речима, неке баракице тамо, колибице“, испричала је Марија Мали за КРИК.

У том тренутку, како је навела, није се очекивало да ће случај „као бомба“ одјекнути у медијима.

„Уопште се није претпоставило да ико може да примети да се рушило. Ваљда док је трајала изборна еуфорија, док се народ радовао победи премијера, тај догађај је требало да падне у сенку. Синиша је имао задатак да очисти тај простор, јер је испреговарао са Арапима да ту изгради ʼБеоград на водиʼ.“

Марија Мали каже да јој је Синиша рекао име компаније чијим се багерима рушило, али тај детаљ није желела да изнесе у јавност.

Приватни објекти у београдској четврти Савамала срушени су багерима у изборној ноћи прошле године. Особе под фантомкама које су учествовале у рушењу лишавале су слободе грађане који су се ту затекли.

Градоначелник је негирао учешће у овим догађајима, док је премијер Александар Вучић као одговорне означио највише органе градске власти у Београду, али није желео да именује особе које су наложиле и координисале рушење.

Цео интервју који је КРИК урадио са Маријом Мали можете прочитати овде.

Нема коментара

Оставите коментар