Подели
Радови у насељу "Степа Степановић". Фото: Удружење станара Степа Степановић

Уместо да се у насељу Степа Степановић изграде вртић и пијаца, држава је на превару дозволила изградњу бензинске станице, тврде у удружењу станара тог насеља и најављују радикалне протесте.

„У раним јутарњим сатима (6. фебруара), иако су из Грађевинске дирекције Србије, само пре неколико дана – станарима, представницима Удружења и новинарима – тврдили како не постоји још увек одлука око започињања изградње овог накарадног објекта, тихо и преварантски почео је истовар грађевинских машина, контејнера, радници премеравају терен. У насељу је велико узменирење станара, јер су информације од стране државе, министарства, раније биле другачије. Удружење планира хитан састанак на којем ће бити донете одлуке, које ће вероватно подразумевати радикализовање протеста, али и како би се спречили крупни инциденти који потенцијално могу настати на градилишту између станара и радника“, наводи се у саопштењу Удружења станара насеља „Степа Степановић“.

Станари кажу да су приморани да се боре за своје насеље и подсећају на вишегодишње проблеме које имају.

„Бензинска станица са претакалиштем за течни нафтни гас и кавеза за складиштење боца течног нафтног гаса са боцама до 1000 кг у насељу Степа Степановић у Београду, почиње да се реализује упркос тренутној забрани изградње овог објекта од стране Секретаријата за заштиту животне средине, али и одлуке бившег министра грађевине Велимира Илића да се овај објекат не гради (из 2013. године)“.

Станари Степе подсећају да је пре три године радна група састављена од представника државе, града и ГДС – а којом је председавао Горан Весић, градски менаџер, овластила станаре да предложе садржај који ће бити изграђен уместо овог објекта.  

РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА

Станари насеља „Степа Степановић“, најавили су радикализацију протеста уколико се не зауставе радови на изградњи пумпе.

“ Нашу борбу морамо радикализовати, јер нормалним, грађанским иницијативама, немогуће је од државе имати достојанственог, морално и етички респектабилног преговарача. Држава је, на основу чињеница, у очима становника овог дела Београда преварант са којим је изгледа немогуће успоставити били какав договор“.

Станари подсећају да приликом куповине станова није било речи о изградњи пумпе, те да се та идеја појавила накнадно, иако се у близини насеља налазе већ две бензинске станице.

Нема коментара

Оставите коментар