Подели
Делта планет на Аутокоманди Фото: Делта холдинг

Компанија Мирослава Мишковића би у марту могла да почне изградњу највећег тржног центра у Србији, пишу Новости.

„Делта планет“, би тако са површином од 200 хиљада квадрата надмашио тржни центар који се тренутно гради у „Београду на води“.

Компанија Делта је добила уверавања од градских власти да ће у најскорије време добити све потребне дозволе за почетак изградње тржног центра вредног око 200 милиона евра.

Та компанија, иначе, већ годинама чека на дозволе како би отворила градилиште на Аутокоманди, али и у блоку 20, где је предвиђена изградња нове централе компаније и хотел „Интерконтинентал“.

Из Делте су представљени планови о улагањима од два милиона евра у објекте хотела „Холидеј ин“ и „Белекспо центра“, које је та компанија купила током јесени.

Према речима Живорада Васића, потпредседника компаније, Делта планира да постане озбиљан лидер у хотелијерству, а са тим планом се поклапа идеја о куповини Сава центра, чиме би се покрио велики број сродних сектора у области хотелијерства.

 

У Љубљани је у току изградња хотела „Интерконтинентал“, који ће бити највиша зграда у том граду. После продаје објеката „Делта ситија у Београду и Подгорици, вредност локација које су у власништву „Делта рил естејта“ износи 550 милиона евра. Током 2007. године компанија је почела и производњу јабука, тако да је до данас произведено 95 милиона тона јабуке, саопштено је на конференцији за новинаре.

МИШКОВИЋ И МАЛИ ЗА ИСТИМ СТОЛОМ

Подсећамо да су у фебруару ове године, током прославе 25 година Делте, за истим столом седели њен власник Мирослав Мишковић и градоначелник Београда Синиша Мали. Иако је чаршија нагађала да ће тај гест допринети бржем добијању дозвола за Делтине објекте, изгледа да ћемо сачекати пролеће да се уверимо у последње најаве из те компаније. Оно што се, међутим, догодило било је потписивање уговора у мају ове године између Делта фондације и Града, којим се предвиђа да Делта финансира изградњу пешачке пасареле код Бетон хале, под називом „Оданде довде“, којом би се повезала обала Саве и Калемегдан. Њена изградња требало би да почне током 2017. године.

Нема коментара

Оставите коментар