Подели

Београдска Критична маса, велика бициклистичка вожња која се дешава сваког месеца, по трећи пут се данас вози до Савског насипа.

„Овај пут да „одбране“ рампу и саобраћајни знак забране саобраћаја у оба смера. Подсећамо, ово је трећи саобраћајни знак и друга рампа по реду у 2016. години, јер су бахати власници дивљих викендица у форленду Саве све претходне порушили“, саопштавају из Критичне масе.

Град Београд је одлучио да постави на том делу насипа и двадесетчетворочасовно обезбеђење, али оно што бициклисте и грађане блокова збуњује су изјаве градских челника да ће ЈВП „Београд воде“ издавати дозволе за пролазак возила и „одређивати приоритете“.

Тренутно, чувар у кућици пропушта возила на насип, и свима даје телефон ЈВП „Београд вода“, да се јаве за дозволу проласка, док је рампа подигнута, наводе бициклисти.

„Бициклисти и грађани поздрављају постављање обезбеђења, али траже да Град буде доследан, да заштити угрожене категорије и стане на пут дивљој градњи, насипању корита Саве и угрожавању прве зоне заштите водоизворишта. Због тога ћемо у суботу предвече и блокирати рампу која је отворена, и показати надлежнима да постоје и алтернативни путеви, као и начини да се рампа заобиђе и да се возила поново попну на насип“, наводе у Критичној маси.

Окупљање почиње на Тргу републике у 16:30, а у вожњу се полази у 17 часова.

Овде погледајте руту којом ће се возити.

 

Нема коментара

Оставите коментар