Подели
Новогодишња расвета 2016. Фото: Београдске.рс

У престоници ће бити одржано више од 86 манифестација од 15. децембра до 15. јануара.

На платоу иза зграде Београдске задруге који је тренутно у изградњи,  29. децембра ће наступити Тропико бенд, Кики Лесандрић и Пилоти.

„Дан касније на Тргу Николе Пашића посетиоце ће забављати Аца Лукас и Бјело дугме“, најавио је градски менаџер Горан Весић.

У новогодишњој ноћи наступиће Плави оркестар и Бајага, и они ће госте забављати на Тргу Николе Пашића.

„Много ми је драго да после дужег времена свирамо у нашем граду. Прво ће свирати Плави оркестар, а ми смо у термину када пада Нова година, па прекидамо концерт ватрометом и зато спремамо потпуно другачији програм. Мислим да ће ово бити један прави, добар новогодишњи концерт“, рекао је Бајага.

Улица кнеза Михаила окићена за Дочек 2017. Фото: Београдске.рс
Улица кнеза Михаила окићена за Дочек 2017. Фото: Београдске.рс

Нова година ће Град Београд коштати између 45 и 60 милиона динара.

„Ми Нову годину посматрамо као инвестицију. Гледали смо да Београд има најбољу понуду у целом региону, рекао је  Весић.

Како је најављено, за најмлађе ће бити организована и Дечја Нова година на Београдском сајмишту у оквиру манифестације 39. Новогодишњег фестивала, који почиње 16. и траје до 30. децембра, а улаз на сајам ће бити бесплатан.

„Сваког радног дана од 11 сати биће организоване представе и бесплатан превоз за децу из вртића. У поподневним сатима ће се програм настављати, и то од 16 и од 18 сати. Гости су познати извођачи као што су Миња Субота, Бода Нинковић, Пеђолино, глумци за децу“, рекла је Леонтина Вукмановић из Дечјег културног центра Београд.

Она је најавила да ће 21. и 22. децембар, у ДК центру бити одржана и два концерта за децу и родитеље где ће наступати Јелена Томашевић, Сергеј Ћетковић, Жељко Васић, Бојана Стаменов, Миња Субота и Невена Божовић.

У Улици краља Милана биће и ове године организована традиционална Трка деда мразева,  25. децембра. Београд је ове године обновио и новогодишњу расвету.

Нема коментара

Оставите коментар