Подели
Аеродром "Никола Тесла" Фото: Аеродром Никола Тесла

Београдски Аеродром „Никола Тесла“ је у новембру забележио, за тај месец, рекордних 331.242 путника, изјавио је в.д. генералног директора Саша Влаисављевић додајући да ће аеродром крајем године дочекати више од 4,9 милиона путника, преноси Тањуг.

„У другој половини године сваког месеца бележимо апсолутне рекорде. У новембру су забележена за овај месец рекордна 331.242 путника, чак 11 одсто више у односу на исти месец претходне године, што је највеће процентуално месечно повећање у овој години“, нагласио је Влаисављевић.

Он је додао да аеродром наставља са рекордима у свим сегментима пословања и да је већ извесно да ће за њих ово бити још једна година нових рекорда.

Како каже, у новембру је забележено и увећање полетања и слетања од четири одсто у односу на исти месец лани.

„Од почетка године услужили смо око 4,6 милиона путника, што нам даје реална очекивања да ћемо крајем године дочекати више од 4,9 милиона путника“, истиче Влаисављевић.

Београдски аеродром постиже и одличне резултате када је у питању редовност авиосаобраћаја.

„У новембру је настављен и тренд изразитог побољшања редовности авиосаобраћаја у свим анализираним сегментима. Више од 90 одсто летова започето је без кашњења, док је само 1,5 одсто летова започето са великим кашњењем, што је двоструко бољи резултат у односу на исти месец прошле године“, навео је Влаисављевић.

Према његовим речима. просечно кашњење је са осам минута смањено на мање од шест минута.

„Резултати редовности саобраћаја у новембру су на одличном нивоу према међународним стандардима, за аеродроме који опслужују око пет милиона путника годишње и за ово доба године“, каже Влаисављевић.

Рекорди у обиму авиосаобраћаја одржавају се и на финансијске резултате.

„Укупни приходи остварени у првих десет месеци 2016. године износе 60,4 милиона евра, док су пословни приходи остварени у износу од 58,9 милиона евра и већи су за пет одсто у односу на исти период претходне године. Нето добит у овом периоду износи 21,6 милиона евра и већа је за 22 одсто у односу на исти период прошле године“, навео је челник аеродрома.

По профитној стопи од 40 одсто у овој години, аеродром „Никола Тесла“ убедљиво је најбољи међу предузећима у већинском државном власништву, нагласио је Влаисављевић.

„Према тренутним параметрима, очекује нас најбоља година у пословању АД Аеродром Никола Тесла Београд“, рекао је је он.

У буџет Републике Србије и малим акционарима, истиче Влаисављевић, уплаћено је више од 1,7 милијарди динара по основу дивиденде и међудивиденде.

Такође, почетком ове недеље у буџет Републике Србије уплаћено је 300 милиона динара по основу међудивиденде за 2016. годину, додао је он.

Нема коментара

Оставите коментар