Подели
Град очекује високу зараду од туриста у Београду Фото: Београдске.рс

За овогодишњи дочек Нове године у Београду очекује се око 100.000 туриста, од чега ће Словенаца сигурно бити 15 до 20 одсто, изјавио је градски менаџер Горан Весић који борави у дводневној посети Љубљани.

Он је у изјави рекао да је посету престоници Словеније искористио како би дао неколико интервјуа словеначким медијима и на тај начин представио новогодишњи програм Београда.

„Било нам је веома важно да представимо наш новогодишњи програм, ко ће све певати, шта све нудимо од програма, као и да Словенцима појаснимо зашто је добро посетити Београд“ рекао је Весић.

Он је додао да је Град Београд, одмах пошто је објављено ко ће све учествовати за дочек Нове године, покренуо телевизијску и интернет кампању у осам земаља региона, у оквиру које се туристи из региона позивају да дођу у Београд.

“ Нама је то важно, јер је туризам најбрже растућа привредна грана у Београду. Ми ове године имамо 14 одсто више туриста, 11 одсто више ноћења него прошле године и веома је важно да будемо активни и позивамо наше госте да дођу како би оставили новац у Београду и како би Београд зарађивао све више и више пара“, нагласио је Весић.

Он је навео да је задовољан јер је одзив словеначких медија био одличан, као и да је интересовање за Београд очигледно јако велико.

Весић је најавио да је у плану да се следеће године у градовима широм региона организују конференције за штампу како би кампања за дочек Нове године у Београду била још боља, преноси Танјуг.

ОРГАНИЗОВАН ДОЧЕК НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

У престоници ће бити одржано више од 86 манифестација од 15. децембра до 15. јануара.

На платоу иза зграде Београдске задруге 29. децембра ће наступити Тропико бенд, Кики Лесандрић и Пилоти. Дан касније на Тргу Николе Пашића посетиоце ће забављати Аца Лукас и Бјело дугме.

У новогодишњој ноћи наступиће Плави оркестар и Бајага, и они ће госте забављати на Тргу Николе Пашића. И Општина Нови Београд организује прославу 31. децембра, када ће код ТЦ „Меркатор“ наступити Владо Георгиев.

Нема коментара

Оставите коментар